HoloNet.pl

forum fanów Star Wars
Teraz jest Śr 08 wrz 2010, 23:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Falkon 2007
PostNapisane: Pn 06 sie 2007, 22:52 
BMJ

W Lublinie powoli ruszają prace związane z kolejną edycją Falkonu <cfaniak>

Termin tegorocznego konwentu to 16-18 listopada.

Zapraszam na stronę konwentu, gdzie można zobaczyć już niektóre punkty programu, a także zgłosić własne propozycje.
:arrow: http://www.falkon.prv.pl/

W programie już w tej chwili są pierwsze starwarsowe punkty programu, a LFSW podobnie jak przed rokiem postara się aby było ich więcej. Oczywiście każdy kto chciałby nas w tym wspomóc może to zrobić. Wystarczy zgłosić się w tym temacie, do mnie na PW, lub bezpośrednio przez stronę konwentu <;)>

Będę tu na bieżąco informował o wszystkich nowościach związanych z konwentem <;)>

Pierwsza sprawa - Cytadela Syriusza ogłosiła konkurs na logo Falkonu
:arrow: http://paradoks.net.pl/read/4141
Do wygrania wejściówka, koszulka i książka więc myślę, że warto spróbować.

Tytuł:
PostNapisane: Wt 07 sie 2007, 11:17 
FANI

Tak, tak, Shonsu ma rację, postaramy się, by starwarsowych punktów było jak najwięcej.
Póki co zgłosili się ludzie od nas do kilku punktów programu, np. 'Historia Mandalorian' (prelekcja).
Niestety konkurs starwarsowy (a także prelekcję o technice w SW) zabrał już kolega Spider, więc prawdopodobnie nie będzie pytań z serii: jaki kolor obwódki miał droid z planety ..... (wstawcie sobie dowolną nazwę ;))
Ponadto myślę, że już prawie pewny jest konkurs konstruktorski, którzy wszyscy tak lubią (zapewne z powodu dostania młotka i zszywacza ;)).

W każdym razie będziemy pewnie na bieżąco tutaj informowali o wszystkich (a przynajmniej starwarsowych) punktach programu.

A także gorąco zapraszamy ;)

P.S. Osobiście liczę, że przynajmniej Miagi znów się pojawi ^^

Member of FANI
FANI - Frakcja Anty Nowo-Ikonkowa

Tytuł:
PostNapisane: Śr 08 sie 2007, 10:46 

No wreszcie coś w Lublinie ;) Na pewno przybędę ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr 08 sie 2007, 11:42 
BMJ

Prawdopodobnie Falkon zmieni w tym roku lokalizację i przeniesie się z 4LO do Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Administracji. Poniżej wklejam kilka słów komentarza głównego koordynatora konwentu na ten temat.

Krzyś-Miś napisał(a):
Dojazd bezpośredni (pod szkołę praktycznie) mają 3 autobusy, w okolice zaś jedzie kilka. Pozornie wydaje się dość daleko od centrum, niemniej jednak to jest jakieś 15-20 minut normalnym krokiem od czwórki, gdzie dotychczas bywały Falkony, więc 20-25 minut na starówkę na piechotę. Tak więc taksówką spokojnie można dojechać, a dodatkowo nigdzie nie trzeba kluczyć.
Baza noclegowa jest trochę dalej niż poprzednio, ale oczywiście w szkole można spać, a miejsca będzie więcej.
Knajpy - jedna jest na przeciwko wejścia do szkoły, po 2 stronie ulicy, druga jakieś 300 m. od szkoły, trzecia mniej więcej podobnie tylko w inną stronę. Być może są jeszcze jakieś knajpy, ale w tym celu musimy udać się na rekonesans. Natomiast sklepy są blisko - 5-6 minut do galerii Olimp - kilkadziesiąt różnych sklepów. Więc jest całkiem, całkiem.
Szkoła jest czyściutka i nowoczesna, wreszcie nie będzie biegania za sprzętem, bo wszystko jest na miejscu. Niemniej jest tu trochę wąskich korytarzy, którą są całkiem klimatyczne. Może nie aż tak jak w 4, ale są. No i wszędzie jest czysto. Łazienki mają po 6-7 kabin zamykanych i są w świetnym stanie, barek na parterze ma większe menu niż ten w 4 lo a miejsc do siedzenia jest z 4 razy więcej. Co prawda słyszałem, że żarcie mają w nim takie sobie, ale sam jeszcze nie sprawdziłem.
Miejsca jest sporo, więc sądzę, że wystarczy.
Miejscem konwentu jest WSPiA, czyli popularna wyspa, 3 w Polsce szkoła niepubliczna w rankingach i 1 na Lubelszczyźnie. A budynek mamy cały na cele konwentu, poza 3 piętrem, gdzie są tylko gabinety pracowników, więc i tak do niczego by się nie przydało.
Wydaje się, że dla uczestników będzie znacznie lepiej. Zastanawiamy się czy i jeśli tak to w jaki sposób, uruchomić jakieś busy czy autobus, który by woził uczestników między dworcami, a konem.
Oczywiście zapraszam do zgłaszania propozycji programowych!

Tytuł:
PostNapisane: Śr 08 sie 2007, 19:32 
FANI

Autobusy o których mowa to linie 17, 18 oraz 31. Wszystkie trzy odjeżdżają z przystanków pod PKS (więc także spod popularnej dotychczasowej "Czwórki"). Autobus linii 17 prawdopodobnie będzie też "startował" z dworca PKP (ale to się okaże od tego, jak nam remonty dróg w Lublinie będą szły ;))
Przyznam szczerze, że ucieszyłaby mnie ta zmiana z kilku powodów - mniej zamieszania ze sprzętem, sympatyczniejsza okolica, w pobliżu galeria Olimp (a w niej dużo sklepów, w tym duży spożywczy - Aldik), a także niedaleko jest Real. Ponadto sympatyczniejsza okolica, choć ta nieco meliniarska koło Czwórki też była niczego sobie.
No, a jako ostatnie, ja osobiście będę miał bliżej :D.

Member of FANI

Tytuł:
PostNapisane: Cz 09 sie 2007, 19:59 
Darth Michnik

Należy też dodać że warunki do wygłaszania prelekcji są w WPiA o wiele lepsze (o ile aule wykładowe zostaną udostępnione na czas konwentu).

Tytuł:
PostNapisane: Cz 09 sie 2007, 20:49 

Eee.. a wejście jest dla każdego ? Bo mnie brat (8 letni) dręczy żebym go zabrał..

Tytuł:
PostNapisane: Cz 09 sie 2007, 22:33 
FANI

Tak, nie ma jakichś ograniczeń czy czegoś w tym rodzaju.
Możliwe nawet, że dzieci do 10 roku życia będą wchodziły za darmo ;). W poprzednich latach tak było, tak samo jak na zeszłorocznym PolConie w Lublinie.

Member of FANI

Tytuł:
PostNapisane: Pt 10 sie 2007, 13:52 

O to fajnie xD Nie będę musiał płacić drugi raz, a jak myślicie ? Czy ośmiolatek coś zrozumie ? XD

Tytuł:
PostNapisane: Wt 14 sie 2007, 22:41 
BMJ

Myślę, że znajdzie się coś dla każdego <;)>

Tytuł:
PostNapisane: Pn 03 wrz 2007, 18:28 
BMJ

Pojawiają się kolejne informacje o bloku SW na konwencie. Więcej można przeczytać np. pod adresem http://www.outerrim.pl/News/?file=article&sid=1226.

Tytuł:
PostNapisane: N 16 wrz 2007, 12:33 
BMJ

Nowa strona Falkonu :arrow: http://www.falkon.prv.pl/

Tytuł:
PostNapisane: N 16 wrz 2007, 19:48 
FANI

Taaa... nowa szata graficzna, nowe info i na razie prawie same punkty programu ze Star Warsów <;)>.

Falkon zapowiada się wyjątkowo ciekawie w tym roku. I to dla wszystkich, nie tylko starwarsowych 'geeków'.
Ze spotkań autorskich należałoby polecić naturalnie Pilipiuka, który był podwójnie genialny (na spotkaniu autorskim jak i prelekcji, na którą notatki zostawił w Krakowie). Ponadto można polecić spotkanie z panią Anią Brzezińską, która ukończyła to liceum, co i ja w tym roku mam nadzieję ukończyć [/lans]. Ponadto widać, że jedną prelekcję, na którą mam zamiar się wybrać (o oficerach II RP) poprowadzi odwieczny rywal (od 2004 przez wszystkie Falkony i PolCon w Lublinie) z konkursów różnej maści, a mianowicie Leszek Masierak, człowiek mediów, który prowadził (nie wiem czy jeszcze prowadzi) "Sport" w TVP3 Lublin <;)>.

W ten wtorek jest jeszcze spotkanie w Cytadeli Syriusza o programie, na którym to spotkaniu mnie nie będzie z powodu zajęć dodatkowych z historii (tak, Shons, mam zamiar dostać się na coś lepszego niż Politechnika Lubelska <:P>). Jednak na spotkanie można przyjść z propozycją poprowadzenia jakiegoś punktu programu, chyba niekoniecznie SW, a jeśli ktoś nie może być niech napisze do któregoś z członków LFSW maila.
To chyba tyle. Jeśli chodzi o miejsce to nastąpiła zmiana - WSPA (pop. WySPA) w okolicach galerii Olimp, jeśli ktoś wie gdzie to jest ;).
Transport też sympatyczny zarówno z dworca PKS (autobusy 17, 18, 24 [przystanek w innym miejscu], 31) jak i z dworca PKP (17).
Ponadto np. HALO Taxi można się dotaszczyć z PKS za jakieś 10-15 pln i z PKP mniej więcej za 15 pln.

Member of FANI

Tytuł:
PostNapisane: So 06 paź 2007, 14:05 
BMJ

Zejdź z Polibudy <:P>

BTW wybrano logo tegorocznego Falkonu:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: N 04 lis 2007, 10:35 
BMJ

Gdyby ktoś się jeszcze nie zorientował to pojawiły się opisy gwiezdnowojennych punktów programu na Falkonie:

http://www.starwars.pl/pokaz.php?id=4395

Zapraszamy do Lublina :!:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1